Human Design

Ik ben ook opzoek gegaan naar zelfkennis. Als ik met een helikopter view naar mijn gezin kijk zie ik echt 4 individuen waarvan de 1 beter met de ander kan omgaan dan met de ander. Al krijgen ze alle drie dezelfde opvoeding, toch moet ik ieder op zijn eigen manier aanspreken om iets van ze gedaan te krijgen. Na het lezen van de profielen van mijn kinderen en die van mezelf werd mij een hoop duidelijk. Als we bij conflicten even terug denken aan ons profiel, dan kunnen we toch heel wat irritaties  voorkomen.

Onderstaand mijn profile in Human Design:

Type: manifesting generator

De Manifesting generator zijn pure energiedynamo’s met de grootste potentie van alle types. Hun grootste succes hangt af van de mogelijkheid om te wachten. Geduld is een van de moeilijkste lessen en tegelijkertijd een van de grootste gaven. Deze mensen zitten als manifestor in een generator voertuig geperst, waarbij het dilemma is dat de manifestor in actie wil komen en de generator beter kan wachten.

De manifesterende generator heeft daarbij altijd een motor verbonden naar de keel. Dit zijn de drukste bijtjes in dit leven. Diverse projecten houden ze in de lucht en dat geeft hen ook veel voldoening. Als ze doen wat hen voldoening geeft, en dat is vaak een lichamelijke sensatie, dan is alles wat ze doen correct voor hen. Als ze echter niet vanuit hun sacrale stem en lichamelijke sensatie beslissingen nemen kunnen zij makkelijk burnout raken en gefrustreerd zijn omdat al dat harde werken, rennen en vliegen hen geen voldoening geeft.

De manifesting generator heeft een overvloed aan levensenergie in zich en is in staat veel te verrichten en hard te werken. Daarnaast hebben zij, zoals de manifestors, het vermogen om zelf initiatief te nemen en tot actie over te gaan. Het feit dat de Manifesterende Generator en de Generator altijd op deze energie kunnen rekenen geeft hen een aparte plek tegenover de rest van de mensheid. Sommige Manifesterende Generators handelen en antwoorden heel snel en raken verveeld als er niet genoeg gebeurt of te doen is. Hun Manifesterende energie is soms nogal drammerig en laat hen soms denken dat zij Manifestors zijn. Zij zijn echter geen Manifestors, maar Manifesterende Generators.

Net als de Generator moet de Manifesterende Generator respons geven op gebeurtenissen of voorvallen in zijn eigen leven. Het verschil is dat de Manifesterende Generator het grijze gebied van initiëren een klein beetje kan oprekken. In sommige situaties zou hij zo snel respons kunnen geven dat het meer lijkt op initiëren dan op antwoorden. Maar om zoveel mogelijk energie terug te krijgen is het nodig dat hij antwoordt. Neem bijvoorbeeld het zoeken naar een baan. Een Manifesterende Generator heeft veel betere kansen wanneer hij reageert op dingen die in zijn leven gebeuren dan wanneer hij bijvoorbeeld gaat  zoeken bij het uitzendbureau. Gebeurtenissen kunnen bijvoorbeeld zijn dat hij hoort over een werkaanbod via een vriend of via zijn sociale netwerk, of het kan bijvoorbeeld zijn dat er een opleiding gepromoot wordt via een briefje in de lokale supermarkt. Voor  een Manifesterende Generator zijn het deze wegwijzers binnen zijn eigen realiteit die de optimale energetische uitwisseling creëren  wanneer hij antwoordt met de juiste intenties.

 Thema Kwaadheid en Frustratie

 Manifesterende Generator Strategie : Antwoord, Visualiseer, Verwerk, Informeer, Handel

Profilel: 6/2

Dit heeft ongeveer 15% van de mensheid.

We zien hier een indicatie van de 3 levensfases, dit keer aan de onbewuste kant.

Tot de leeftijd van 30 is er een fase van vallen en opstaan. Het ware thema is om een rolmodel te zijn. Iets wat van hen wordt verwacht direct vanaf het begin. De onbewuste kant moet omgaan met de verwachtingen en daardoor is de mogelijkheid van het terugtrekken erg belangrijk, maar kan alleen worden volbracht in de 2e levensfase.

na hun 30e. Deze mensen kunnen een objectieve waarnemer worden en invloed verwerven op de maatschappij.

Na hun 50e verjaardag raakt de 2/6 weer betrokken bij de wereld, geeft zij status van observator op en wordt een levende voorbeeld. Mensen die een voorbeeldfunctie voor anderen kunnen hebben omdat ze schouwend zijn. Ze wachten op hun roeping, iets dat beantwoordt aan hun eigen ideaal.

Centrum: Sacraal

Indien dit centrum in je kaart gekleurd is heb je consistent toegang tot de levensenergie vitaliteit en creativiteit, mits je jouw strategie en autoriteit volgt. Je hebt een puur creatieve potentieel tot je beschikking door respons op het leven. Als het ware is dit centrum gevoed als de stekker in het stopcontact; je kunt deze motorenergie overdag verbanden en ’s nachts weer opladen. Je bent hier dan ook om te ontdekken wie jij bent voor jezelf en wat jou voldoening geeft. In werk, relatie, op elk gebied. Als je niet uit respons leeft, maar probeert te initiëren of controleren, zal je gefrustreerd raken dat je energie opbrand en je niet de voldoening krijgt die je dacht te voelen toen je de activiteit of relatie instapte.

Open: Je bent hier dan ook om met name de energietypes te observeren, korte opdrachten te doen op werkgebied en in de tussentijd in alle rust te leven. Je bent hier met name om anderen te begeleiden. Een grote valkuil is je verslaving aan de sacrale energie van anderen waardoor je niet weet wanneer genoeg-genoeg is en jij de laatste kunt zijn die feestjes verlaat waarna de consequentie is dat je een week moet bijkomen. Laat het niet zover komen en volg je strategie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s