Gezinsuitbreiding met “Vlinder”

Ongeveer 3 jaar geleden hebben wij een hondje op gehaald van drie jaar waar de baasjebonnie niet meer voor wilde zorgen. Ze heet Bonnie. Bonnie’s moeder is een yorkshire terrier en haar vader was een kruising van een maltezer en een shishu. Als je dit alles door elkaar mixt dan krijg je dit:

Bonnie is een lieverd maar tevens de rust zelve. Ze slaapt het liefst de hele dag door. Spelen vind ze maar vermoeiend. De hoop van de kinderen om lekker te ravotten met onze viervoeter zit er helaas niet in. Wel is ze een prima slaapmaatje. Al een tijd loop in met de gedachten om een pup aan te schaffen. Mijn zoektocht was naar een aanhankelijke knuffelbeer die ook ondeugend is en speels blijft. Nooit gedacht dat ik voor zo’n kleine chihauhau zou gaan. Ik zag ze weleens in kinderwagentjes zitten, kortharig en klein. Maar toen kwam ik bij toeval, via facebook, op een chihauhau pagina terecht chihauhau op facebook, vanaf toen was ik verkocht. Na een oproepje te hebben geplaatst kreeg ik al gauw een berichtje dat iemand een teefje te koop had van 8 weken. Ik ontving de volgende foto’s

De baasjes wonen 1 straat van het station van Deventer en dat was met de trein goed te doen (wel 2 uur reizen). Op maandag 11 januari ben ik met, jawel…, zenuwen in mijn buik naar Deventer vertrokken om kennis te gaan maken met, toen nog, Diva. En uiteraard was ik meteen verkocht. Alle vier de pups waren om op te vreten en zelfs de moederhond was enorm enthousiast en een vrolijk hondje. In een hippe tas van mijn dochter heb ik haar meegenomen naar huis. In de trein had ik al enkele foto’s gemaakt om naar mijn dochters te sturen. Alleen de middelste was op de hoogte van een eventuele nieuwe pup. Toen mijn kinderen langzaamaan binnen druppelde waren zij, net als ik, meteen verliefd op haar.

Vlinder is nu een week bij ons en het lijken wel 4 weken. Het is net of er weer een baby in huis is.  De hele dag is het opletten geblazen of ze niet met iets loopt wat je niet wilt. Na het slapen en spelen buiten zetten en dat 24 uur per dag door. Het opruimen van ongelukjes, het motiveren om te eten, verplicht spelen enz enz. Maar wat is het allemaal leuk om een hondje vanaf pup op te voeden. We hebben afgelopen zondag ook al de socialisatie cursus gevolgd wat een drama was door het tuigje en het jasje wat ze aan moest van de trainer omdat het te koud was. Toen na een half uur alles uit was deed ze alles heel erg goed en met veel lol. Het was alsof ze lekker in haar blote kont mocht lopen. Al met al voelt het als een goede keus en zijn we heel blij met haar.

2 gedachtes over “Gezinsuitbreiding met “Vlinder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s