Competenties / Capaciteiten (klik op de titel voor het hele bericht)

Op zoek naar werk besloot ik via het UWV een Capaciteiten en Competentie test te doen.

In mijn CV is te lezen dat ik een lange ervaring heb ik de financiële administratie. Maar ik vind eigenlijk heel veel leuk. Administraties boeken, dozen met administratie uitpluizen en ordenen maar ook naar mensen luisteren, met mensen omgaan, iets voor iemand doen, mensen mooi maken ik vind het allemaal leuk! Om toch enigszins duidelijkheid te krijgen kreeg ik deze kans en gaf mij veel bevestiging op wat ik al wist.

Normgroep: MBO 3-4 niveau

Verbale capaciteiten is gemiddeld:

Ik snap wat de belangrijkste stukken in een tekst zijn, ik ken genoeg woorden en ben in staat deze op een juiste manier te gebruiken.

Cijfermatige capaciteiten is ver boven gemiddeld:

Ik kan snel zien of iets goed is uitgerekend en of er informatie mist. Bij een begroting of een contract op stellen is cijfermatig inzicht belangrijk

Figurale capaciteiten is beneden gemiddeld:

Ik ben niet goed in bouwtekeningen en wegenkaarten lezen. Ik ben niet goed  in staat om via een kaart of tekening mij voor te stellen hoe iets in de werkelijkheid eruit ziet. Ik mis de ruimtelijk inzicht.

De uitslag zegt over mijn leervermogen dat wanneer ik gemotiveerd ben ik goed in staat ben om mij dit eigen te maken.

Hieronder omschrijf ik de Samenvatting over mijn Competentietest. 

Competenties:

Inzet, het aankunnen om lange tijd hard te werken

Stressbestendigheid, Door blijven werken, ook als het erg druk is.

Werkwaarden:

Zinvolle bijdrage, werk doen waar andere mee geholpen zijn

Dynamiek, het leuk vinden hard te werken,, Graag veel te doen willen hebben. In een drukke omgeving willen werken

Hulp verlenen, iets voor iemand willen doen, Andere kunnen helpen.

Zekerheid en stabiliteit, Het prettig vinden zekerheid te hebben en weinig veranderingen.

Analyseren, Het prettig vinden om mij met moeilijke problemen bezig te houden. Graag over moeilijke problemen nadenken.

Interesses in taken en sectoren:

  • Cultuur
  • Gezondheidszorg
  • Personeel, arbeid en loopbaan
  • Persoonlijke verzorging
  • Rechtspraak

Taken die ik interessant vind: Mensen adviseren, contact onderhouden, assisteren, creatief zijn, mensen begeleiden, met collega’s overleggen, rekenen, plannen, mensen overtuigen, organiseren, lezen, informatie verzamelen, motiveren, analyseren, administratieve taken, werkzaamheden (in plannen, inroosteren, met de handen werken, met computers werken, klanten helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s