Er was eens………

Er was eens een verhaal met de geschiedenis tot 2016 op Aarde.

Heel lang geleden waren er heel veel wetenschappers die een nieuw experiment hadden bedacht. Ze bedachten een wereld die ze “Aarde” noemden. De wetenschappers creëerde,  water, planten, bomen, dieren en mensen. Om het allemaal wat spannender te maken kregen de mensen verschillende huidskleuren en uiterlijke kenmerken. Ook verschilden de klimaten van de verschillende landen.

Toen ze zagen dat de “Aarde” aan iets nieuws toe was zorgde ze ervoor dat er mensen kwamen die boeken gingen schrijven over “het leven” Omdat er verschillende groepen hier een invulling aan mochten geven ontstonden er meerdere boeken met daarop “ons geloof”. Dat er na het voorlezen van deze boeken zoveel mensen waren die hier echt in gingen geloven hadden ze nooit kunnen bedenken.

Mensen bleken dus een “houvast” nodig te hebben en een leider(s). Het geloof in zichzelf raakte heel veel mensen kwijt. Als de leider, of het boek, jou vertelde dat het zo in het boek stond dat was dat de enige en juiste waarheid. Weliswaar hun waarheid (van degene die deze boeken mochten schrijven) maar afijn als je geloofde en leefde volgende het boek dan was je een goed mens en deed je dit niet dan volgde er sancties. (macht)

Ook een leuk experiment werd “geld”. En al snel bleek dat als je meer geld had dat je veel meer kon kopen. En mocht je af en toe de leefregels binnen een gemeenschap niet zo serieus nemen dan mocht je dat “stiekem”afkopen met geld. Dus geld was niet alleen maar interessant om zoveel mogelijk spullen mee te kopen maar je kon er ook macht en aanzien mee kopen waardoor je hoger op de ladder kon klimmen ook al was je door en door een slecht persoon. Alles wat je kan bedenken isdownload inmiddels te koop met geld. En het lijkt voor vele ondertussen een spel om zoveel mogelijk van het geld te krijgen door andere medemensen zo min mogelijk te laten verdienen. Het maakt ze egoïstisch, hebberig en achterdochtig en zien hierdoor het mooie om zich heen niet meer maar gelukkig kan je dat alles met geld weer ergens kopen.

De mensen zelf bedachten ook dat ze wapens konden maken. Hiermee konden ze mensen die ze niet zo leuk vonden, of die een groter of beter land hadden dan zij, mee doodmaken zodat het van jou werd. Toen de rijken steeds rijker werden konden ze de beste en meeste wapens kopen en zorgde ze ervoor door ze niet zelf het slagveld op hoefde te gaan. Er waren ondertussen genoeg medeburgers onder aan de ladder die je kon dwingen om dit vuile klusje voor je op te knappen. Als je heel erg goed kon vechten dan kreeg je een medaille en mocht je een traptree verder op de ladder gaan staan. Deze rijke lieden zorgden er dus zomaar voor dat jij je gezin kon onderhouden. Sneuvelde je….dan was je gestorven voor je vaderland en daar mocht je als achterblijvend gezin daar trots op zijn.

En dan nu de status van dit experiment tot nu toe.

  • Heel veel rijke mensen met heel veel macht
  • Heel veel arme mensen die totaal niets te vertellen hebben
  • Heel veel middenmoters die dan weer een treetje omhoog mogen en dan weer een treetje naar beneden.
  • Heel veel wapens 
  • Heel veel geld

En het resultaat hiervan is heel veel problemen en heel veel haat!!!!!

We beginnen opnieuw met de “Aarde”

Met water, planten, bomen, diimages (2)eren en mensen. Om het allemaal wat spannender te maken krijgen de mensen verschillende huidskleuren en uiterlijke kenmerken. Ook verschilden de klimaten van de verschillende landen.

Welke nieuwe generatie gaat een andere geschiedenis schrijven?……………………………………………………………..

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Er was eens………

  1. Een heel goed stukje Carola. Ik hoop dat mannen moe worden van vrouwen denigreren, mensen moe worden van discriminatie, de wapens worden omgesmeed naar tuinstoelen, mensen naar elkaar gaan luisteren, in plaats van vervolgen elkaar troosten, ik ben persoonlijk ook zo moe van alle haat en onbegrip. Een heel fijn stukje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s