Wordt u al geholpen?

Eerder schreef ik al een blog over http://wp.me/p610OE-2I

Dit ging over mijn droombaan. Maar vandaag schrijf ik over mijn meisjesdroom. Het runnen van een eigen winkel.je bent wie je bent

Toen ik, inmiddels jaren geleden, de lager school verliet moest ook ik een keuze maken. Wat wilde ik later worden? En welke studie paste hierbij?

Als klein meisje kon ik mijzelf uren vermaken met mijn opmaakpop. Ik had een hele mooie,..eentje waarvan je het haar, door middel van een draaisysteem, kon verlengen. Onder haar decolleté bevonden zich 4 zuignapjes voor extra stevigheid zodat je het haar wat steviger kon borstelen (dit leek achteraf niet zo te werken 😉

opmaakpop

Ontelbare keren heb ik mijn pop opgemaakt tot prachtige fashion model en voorzien van de laatste haartrends. Kleuren, krullen en knippen ik ging het allemaal niet uit de weg.

Ook hield ik erg van mode tekenen. In mijn ogen tekende ik de mooiste creaties en kon ik zo aan de slag als modeontwerper. Toen brak de tijd aan ik mijn talenten op een laag pitje moest gaan zetten en moest gaan nadenken over mijn toekomst.

Na goed nagedacht te hebben wist ik het! Ik ging naar de lagere detailhandel school. Mocht ik alle klassen goed doorlopen dan kon ik later, als ik groot was, een eigen kledingwinkel openen met mijn middenstandsdiploma. swedish_by_funandcake-d65wjo5Al hadden we wel vakken als tekenen en etaleren, de meeste vakken bestond vooral uit theorie. Hoewel ik het aankon om door te stromen naar de m.d.s. koos ik, na vier jaar de l.d.s., toch voor een andere koers. Ik wilde schoonheidsspecialiste worden.

Om dit verhaal niet langer te maken dan nodig is kan ik verklappen dat ik uiteindelijk boekhoudkundig medewerker ben geworden.

Maar wat is nu mijn persoonlijke droom?

Als ik een groot zak geld zal hebben dan zou ik een zaak opzetten waar je ’s morgens, bij wijze van in je ochtendjas binnenkomt en de zaak verlaat als een koning of koningin.

Iedereen is hier welkom om een afspraak te maken maar tevens is er, voor de welgestelde onder ons, de kans om deze luxe voor een dag of dagdeel af te huren. Het moet toch geweldig zijn dat je man dit voor jouw regelt voordat je ’s avonds de rode loper betreed of naar een gala moet. En wat dacht je van een vrijgezellenfeest met je vriendinnen, waar jouw bruidskapsel alvast kan worden geoefend en al jouw bruidsmeisjes dezelfde verzorgde nageltjes hebben. Uiteraard zorgen we op zo’n dag ook voor de innerlijke mens en halen wij direct de versnaperingen die de gast wenst. Aan deze exclusieve luxe hangt uiteraard een flink prijskaartje.

Binnen de zaak herbergen wij de volgende afdelingen

  • kleding en schoeisel
  • accessoires zoals, sieraden, sjaals, hoeden en handtassen
  • nagelstudio
  • schoonheidsspecialiste
  • kapsalon met haarspecialistes knippen, kleuren en haarvelengingen.

Van te voren bespreken we alle wensen die we verwerken in een draaiboek zodat we op de dag van aankomst niet voor verrassingen komen te staan.

omdat ik van eerlijk delen hou ga ik er ook een stichting bij oprichten. Vanuit deze stichting ga ik vrouwen die het verdienen maar onmogelijk kunnen bekostigen zo’n zelfde dag aanbieden. club-elnogal-saladebellezaDit ga ik realiseren door een donatie te vragen aan de welgestelde mensen en door een gedeelte van de winst te storten in deze stichting. Iedereen kan deze mensen aanmelden bij de stichting. Hoe groter het saldo van de stichting hoe meer mensen ik deze meisjesdroom kan aanbieden. Te denken is aan vrouwen die een vreselijke ziekte hebben overleefd. Vouwen die door een hel zijn gegaan om wat voor een rede dan ook. Vrouwen die zich al jaren inzetten als vrijwilliger. Of gewoon omdat ze het nodig hebben door alle zorgen thuis. 1222_dgget9tgb7

Wat ik kan concluderen uit mijn bovenstaande verhaal is dat de droom die ik als klein meisje had met mij is meegegroeid. Hoe mooi zou het zijn dat mijn droom werkelijkheid zou kunnen worden. Tot die tijd dromen we nog even door….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s