Toestemming voor vrijwilligerswerk

Helaas zit ik ook nog steeds werkzoekend thuis. Inmiddels al vier verzoeken ingediend bij het UWV voor het doen van vrijwilligerswerk maar ik heb al twee afwijzingen ontvangen. De vierde loopt nog. Graag wil ik kijken of ik mij wil omscholen tot persoonlijke begeleider. Maar ik wil graag via vrijwilligerswerk kijken of dit iets voor mij is. Helaas kom ik dan in de zorg terecht en hier gaat bij het UWV alle alarmbellen af. Bang voor verdringing van de betaalde banen geven ze hier geen akkoord op.images (3)

Bij het Rode Kruis ben ik gestopt, hier had ik wel toestemming. Maar de werkzaamheden waren zeer onregelmatig en ook vaak ’s avonds en dan wil ik thuis bij de kinderen zijn.

Jammer vind ik dat de boetes voor het doen van vrijwilligerswerk op de werkelozen wordt verhaald. Instellingen of stichtingen die vrijwilligers in dienst nemen die het werk moeten doen wat eerst door betaalde krachten werd gedaan moeten beboet worden. Vrijwilligers weten vaak niet eens dat ze bepaalde taken niet mogen doen.

Mijn laatste verzoek die ik heb ingediend, bij het UWV, is om toestemming te krijgen om bij een zorgorganisatie aan de slag  te gaan bij dementerende ouderen.

Bij deze zorgorganisatie teken je een overeenstemming dat bepaalde taken niet dodownloador vrijwilligers uitgevoerd mogen worden al denk je dat het wel “even” kan.

Je bent er als vrijwilliger puur voor de gezelligheid en het gezelschap van de dementerende. Dus niet even op het toilet helpen en ook niet van rolstoel naar stoel.

Dit mag uitsluitend gedaan worden door het verplegend personeel. Ook wil ik graag hier aan de gang omdat ik denk dat dit mijn kansen op een betaalde baan vergroot. De zorginstelling zelf leert mij kennen en ziet hoe ik werk. Mochten er nog ( administratieve) vacatures vacant komen dan kan ik 1. sneller reageren en 2. ze kennen mij al waardoor ik niet alleen beoordeeld wordt op mijn sollicitatie brief en CV.download (1)

Tevens is er een kans dat ik het zo leuk vind dat ik mij zelf of door de zorgorganisatie kan laten omscholen. Allemaal mogelijkheden om de kans op werk te vergroten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het af en toe vervelen van het thuis zitten.

Hopelijk krijg ik deze keer wel een GO! en kan ik weer een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s