Stop met Asiel-vluchtelingenbeleid!

02-09-2Asielzoekers zijn uit hun opvang gezet. Vluchtelingen uit Vluchtgarage gezet

Een onderwerp waar je voorzichtig in moet zijn om je mening hierover te geven. Voor dat je het weet zeg je iets verkeerds in deze “democratie”.

Natuurlijk ben ik het niet met de titel eens. Lees verder….

Allereerst wil ik zeggen dat ik er voor ben om asielzoekers (Let op: in eerste instantie ) op te vangen in hun land van herkomst om vanaf hier een procedure op te starten. Alleen op deze manier hou je de gelukszoekers tegen. (Verder in het verhaal zal blijken dat ik de term “gelukzoekers” een foute benaming vind.)

Naar mijn mening stop je hier tevens de wapen financiering mee, De smokkelaar  verdienen ontzettend veel geld aan deze overtochten en met dit smerige geld kunnen  ze hun zinloze oorlog in stand houden. Het is namelijk zo dat de vluchtelingen, die met gammele bootjes aanmeren, flink hebben moeten betalen voor deze reis naar het “beloofde land”.Vluchtelingen-waarom4

Toch blijft er twijfel over een enorm grijs gebied tussen wie nu een vluchteling is of asielzoeker. Vluchtelingen die uit een land vluchten waar oorlog heerst moeten zonder twijfel opgevangen worden. Deze vluchtelingen moeten we ook opvangen en hulp bieden.

Maar een asielzoeker waarvan niet zeker is of het moederland onveilig is moet eerst worden beoordeeld in het land van herkomst. Veel goede stichtingen zitten in landen waar het wel eens “rommelt”en “onrustig” is deze kunnen denk ik goed inschatten of aanmeldcentrum nodig is waar de eerste onderzoeksprocedure kan plaatsvinden. In Nederland trachten ze binnen 4 dagen te beoordelen of iemand als vluchteling een asielstatus kan krijgen dus dat kan in het land van herkomst ook. Op deze manier kunnen mensen sneller hulp vragen in hun eigen land en kan er binnen enkele dagen een vlucht in werking gezet worden waar de asielzoeker, er zeker mag van zijn, dat hij in het land waarin hij opgevangen wordt ook hulp krijgt en niet de kans loopt om ook daar weggestuurd te worden.

De vraag blijft wel of zo’n land een Europees aanmeldcentrum welkom heet.

Mijn bovenstaande mening is gebaseerd op de situatie waarin we nu leven. Maar een streven, om al deze ellende en constante ongelijkheid, om zeep te helpen daar heb ik ook een mening over.   asielzoeker

Ik deel de mening van mensen die zeggen dat de wereld van iedereen is en dat iedereen mag wonen waar hij wilt. Maar dit gaat alleen maar op als elk land zich op hetzelfde niveau bevind. Mensen die hier heen komen om een humaan “rijk” bestaan te leiden, hebben gewoon gelijk. Ben je een vluchteling of asielzoeker als je jezelf een beter lever wenst? Natuurlijk niet! Een brandende vraag is waarom het deze mensen niet lukt om een humaan “rijk” leven te leiden in hun geboorteland.

Helaas schijnt dit al eeuwen een onmogelijk missie te zijn. Kunnen we er niet voor zorgen dat de corruptie in deze landen aan banden wordt gelegd en dat we als “rijke landen” gaan investeren en samenwerken met deze landen. Hoe mooi zal het zijn dat het straks niet meer uitmaakt waar je geboren bent en dat je in elk land gelijk en welkom bent. Daarom hoop ik op opvang in eigen land en dat de inwoners geleerd wordt hoe het anders kan. Dat deze mensen de kracht en de motivatie krijgen om hun “droomwereld” te realiseren in daar waar ze geboren zijn. Hoop geeft mensen kracht. Deze inwoners leven nu in wanhoop met al de gevolgen van dien.

35794ba464d9d9e6d85e0935f6b981b1

Voor een werkstuk, die mijn dochter moest maken, heb ik mij eens verdiept in asielzoekers en vluchtelingen.

Iemand is een vluchteling wanneer hij of zij in zijn thuisland gegronde vrees heeft voor vervolging. Redenen voor vervolging kunnen zijn: ras, godsdienst, nationaliteit, politieke overtuiging of seksuele voorkeur.In Nederland krijgt hij een asielvergunning en de garantie dat hij niet wordt teruggestuurd naar zijn eigen land. Verder krijgt hij een aantal bijzondere rechten, zoals toegang tot de arbeidsmarkt. Dat stelt hem in staat een nieuw bestaan op te bouwen.

Een asielzoeker is iemand waarvan niet direct vast staat of hij een terechte vluchteling is. Zo’n iemand komt dan in een asielprocedure terecht. Deze procedure moet hij afwachten in een asielzoekers centrum. Na 6 dagen “rust” krijgen zij dit onderzoek welke  4 dagen duurt. Als ze te weinig gegevens hebben dan wordt de procedure verlengt. Hebben ze genoeg onderzoek gedaan dan ontvang je een tijdelijke verblijfsvergunning voor 5 jaar. Ze kunnen je verzoek ook afwijzen en je word dan gevraagd om het land te verlaten. Er is ook nog een mogelijkheid om tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan en dan mag je nog 28 dagen blijven. Een asielzoeker die ervoor kiest om vrijwillig te vertrekken, kan hierbij ondersteuning krijgen. Dat kan financiële ondersteuning zijn, maar ook ondersteuning ´in natura´, bijvoorbeeld bij het opzetten van een bedrijfje in het land van herkomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s