Moet ik mij schuldig voelen? Dacht het niet!

vis109_copy3Na 7 jaar gewerkt te hebben bij mijn laatste werkgever, besloten wij samen, om niet meer met elkaar verder te gaan.

Het werk was in die maten verminderd dat ik dagen niets zat te doen. Hoewel in betere dagen het wel eens lekker was om een half uurtje “niets” te doen werd ik nu bevangen door ontevredenheid en verveling en voelde me nutteloos en tevens schuldig dat ik met niets doen, mijn geld verdiende.

Mijn baas had het er moeilijk mee omdat hij mij, een alleenstaande moeder met 3 kinderen die ook nog de kostwinnaar was, in deze moeilijke crisis tijd moest ontslaan. Gelukkig ging dit ontslag op een keurige manier. Via “wederzijds goedvinden” werd een contract opgesteld en gingen wij uit elkaar en ik kreeg maandelijks nog een bedrag mee voor de tijdsduur van een half jaar.

Uit mijn omgeving ontving ik regelmatig een compliment. Een alleenstaande moeder met drie kinderen met een dochter die ODD en het ook, op financieel vlak, het zelf moest verdienen, die flikt het toch maar.

Anno nu ben ik nog steeds die alleenstaande moeder met drie kinderen met een dochter zonder ODD die het niet meer financieel alleen hoeft te rooien omdat vader nu ook mee betaald. Zoals je leest zie je een goede ontwikkeling maar de complimenten van “die flikt het toch maar” hebben plaats gemaakt voor “nog steeds lekker thuis?…. niets doen”!

Hallo Nederland! Ik ben nog nooit zo positief geweest als nu. Positief voor mezelf, voor mijn gezin en naar stop schaamteanderen. De tijd thuis heb ik zinvol besteed. Ik ben tot mezelf gekomen en mij verdiept in het Human Design, ik heb boeken gelezen over gedragsstoornissen als Autisme, ODD, narcisme, Psychopaten, MindFulness en mij verdiept in het boeddhisme en andere geloven. Ik was er voor 100% voor mijn kinderen die ook prima in hun vel zitten en die ik veel, van mijn positief opgedane kennis, meegeef om een goed mens te blijven in deze harde wereld.

En daarbij volgde ik online workshops over solliciteren en schreef ik sollicitatiebrieven. Heb mij verdiept in wie ik ben en wat ik wil. Alles waar ik in de 7 jaar van rennen, vliegen zorgen geen tijd voor had. (Lees Toeval? dat bedenk je toch niet!)

Ik ben niet van iets naar niets zoals andere mij het gevoel willen geven. Ik ben van iets naar iets anders geworden….beter al zeg ik zelf. Een sterker en beter mens voor mezelf en voor anderen. Het thuis zitten bracht mij meer op dan in 7 jaar werken.

Een gedachte over “Moet ik mij schuldig voelen? Dacht het niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s