Waarom ik Blog

blog-post-642x336Mijn eerste blog. Waarom een blog? Waarom heb ik de behoefte om mijn denkwijze, mijn ideeën, mijn belevenissen en mijn verbazing te delen met mijn medeburgers? Ik…Carola, die al een lange tijd is gestopt met Hyves, Twitter en Facebook omdat ik totaal niet meer de behoefte had om mijn leven met  “digitale vrienden” te delen en die daar dan ook, uiteraard en hun goed recht, een mening over hadden. Ook in het volgen van het leven van mijn (digitale) vrienden op “social media” had ik totaal geen zin meer. Het taarten bakken, de nieuwe haarcoupes, de kinderen die een zwemdiploma hadden gehaald, het interesseerde mij niet meer maar ik werd wel geacht een “like” te geven en het allemaal te volgen. “Heb je het niet op Facebook niet staan?” Ja natuurlijk had ik dat wel maar ik was social media moe en werd vervolgens raar aangekeken.

Nu ik niet meer deelnam, om mijn leven dagelijks online te zetten, nam ik automatisch afstand van “mijn social media vrienden”. Hoewel het “netwerken” als iets goeds wordt gezien en door vele instanties wordt gestimuleerd trok ik mij juist weg uit deze hype en het beviel (en bevalt) mij prima. Juist door mijn focus te richten op mijzelf en mijn gezin, ging ik mij verdiepen in onderwerpen die verder gaan dan de oppervlakkigheid van de nieuwe coupe van de buurvrouw of een mening te geven over de foto waarop de dochter van mijn vriendin stond in een nieuwe jas. anti facebook

Maar terugkomend op mijn eerste zinnen …..waarom een blog? Ergens heb ik toch te behoefte (en noodzaak, maar daar later meer over) om te laten zien wie ik ben. Er is tijdens het stoppen met social media toch iets in mijn leven gebeurd. In mei 2014 ben ik werkloos geraakt. En dan komen de “instanties” met dat je moet netwerken om zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden. Er zijn workshops met hoe je je zelf het beste kan verkopen op social media. Ik hoor dit aan en erger me kapot. “Hallo Wereld!” ik had hier juist, met volle tevredenheid, afstand van genomen! Ik wil helemaal niet dat mijn, inmiddels “oude social media vrienden” weten dat ik een baan zoek en daar een mening over hebben. Ik wil niet dat mijn toekomstige werkgevers mij vinden op social media en aan de hand van mijn “oude vrienden” een mening over mij vormen. Ik wil werken voor een werkgever die mij leert kennen om wie ik ben, niet om hoe ik wil overkomen of moet overkomen voor bepaalde instanties.

Wellicht denkt een werkgever die mijn Blog leest “ik lees een klik” maar interessanter is wat een werkgever doet als hij denkt “haar visie is zo anders als ik in het leven sta” In het laatste geval zie ik namelijk een persoonlijk uitdaging. Niets is zo mooi om je eigen kaders te vergroten. En dit is alleen mogelijk als je openstaat voor andere gedachtes en meningen.

Van 1 groot risico ben ik me wel heel bewust. Op alle scholen die ik heb doorlopen had ik voor Nederland een klein zesje. Dat neemt echter niet weg dat ik een risico niet uit de weg ga.

Waarom een blog? Heb jij mijn antwoord gelezen?

Een gedachte over “Waarom ik Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s